marți, 1 ianuarie 2013

37. ACUM



An Nou, Ziuă Nouă, Viață Nouă.
Cum ar fi dacă aceasta ar fi ZIUA vieții noastre? (ați observat ca nu am zis nici prima, nici a zecea, ci Ziua, Unica)

Dacă nu ar exista calendarul și ceasul, timpul nu s-ar mai scurge, ar sta în loc.Ceea ce fac acestea e să ne promită că după ora unu vine ora doi, și după luni, marți, fără să ți-o garanteze, clar. Dar dacă nu ar exista acești contabilizatori, atunci nu am ști nici de o oră următoare nici de o zi ce urmează celei de azi, ar exista doar Acum. Defapt timpul nu trece, el stă pe loc, noi suntem elementele supuse schimbării și mișcării. Dacă am privi viața din perspectiva unui singur timp, ACUM, totul ar fi altfel.

-Nu te supăra, îmi spui cât e ceasul?
-Da, e... ACUM!


Un ceas fără indicator de oră și fără minutar, un calendar fără zile, luni, doar cu ZIUA DE AZI.
Cum ar arăta o zi ca aceasta?
Într-o astfel de lume, care trăiește doar pentru azi, fiecare om ar putea trăi frumos și liniștit știind că nu există un mâine. Nu ar mai exista nevoia să aduni bogății pentru că pâinea cea de azi ți-ar fi de-ajuns. Nu ai avea nevoie de un dulap plin de haine căci ți-ar ajunge cea de pe tine. Într-un cuvânt, nu ai mai avea „grija zilei de mâine”, pentru că ea nu există.

În schimb, am ști să prețuim alte lucruri, precum familia, prietenii, adică tot ce înseamnă OM, ființa care trece. Știind că avem doar o zi la dispoziție pentru a iubi, pentru a dărui, pentru a trăi, am fi mai înțelepți în administrarea vieții cu toate resursele ei.
Vă doresc un ACUM fericit!!!





2 comentarii:

  1. Un ACUM fericit va dorim si voua! Si in lumina acestei provocari sper si ma rog sa traim fiecare zi. Dumnezeu sa ne dea si intelepciunea si inima deschisa sa traim prezentul frumos, ca sa cladim un trecut frumos si cine stie, sa lasam loc de un viitor mai frumos...pentru cei ce vin in urma noastra. Roxana Santa

    RăspundețiȘtergere