marți, 1 ianuarie 2013

36. REVELION NON-STOP

Nu aduce anul ce aduce ziua. Eu aș zice că nu aduce anul ce aduce ziua de AZI. Mare adevăr, când te gândești că anul care îți stă în față este doar pe calendar, pe când ziua de AZI îți e proprietate privată, adică e a ta acum, în timp ce citești. Calendarul e bun, dar el deține un produs care nu este garantat pentru nimeni, ziua de mâine, săptămâna viitoare și tot anul 2013. Utilitatea calendarelor este de natura subiectivă, ele nu pot să aporteze valoare zilei de azi, așa cum un câine de vânătoare aduce prada împușcată. Ziua de mâine nu este o pradă ușoară și nicidecum una rănită sau moartă astfel încât să ne fie teleportată de un simplu calendar.
Inutilitatea calendarelor este că ele doar îți prezintă un evantai de posibilități sau oportunități, dar nu pot face nimic să ți le pună în față sau să dea valoare momentului prezent. Partea urâtă e că el a împărțit viața omului în fragmente de timp separate înte ele de anumite sărbători, anumite momente importante hotărâte de o comisie sau de un eveniment. Am fost educați să ne bucurăm doar în zi de sărbătoare, doar când zice calendarul că e zi liberă sau fiesta. Marile evenimente, sărbători, au limitat bucuria omului transformând-o într-un eveniment rar pe care trebuie să-l așteptăm până ne zice calendarul că vine.
Când viața îți este marcată de calendar și de evenimentele dictate de el, ziua de AZI își pierde din valoare, devenind doar o căsuță pe care să o bifăm până vine sărbătoarea marcată în calendar. De luni, deja, noi ne gândim la weekend, zilele devenind obstacole în calea spre evenimentul mult așteptat marcat de calendar. Doar așa ne intră zilele în sac, considerându-le fără valoare, și astfel nebucurându-ne de ele.
Reconfigurarea calendarului ar fi posibil dacă am privi viața doar din zi în zi, si în loc de un calendar cu zile, săptămâni, luni și ani să avem un calendar doar cu O ZI cea de AZI. Dacă astfel ne-ar fi rânduită viață, atunci fiecare dimineață s-ar transforma într-un Revelion, adică o sărbătoare de trecere, dar nu dintr-un an într-altul, ci dintr-o zi într-alta. Am face o sărbătoare din fiecare zi, bucuria ar izvorî din orice mic detaliu al zilei și ne-ar unge sufletul.
 Un REVELION Non-Stop ar însemna să Trăiești în prezent și să fii prezent în tot ceea ce trăiești!
 
 
 
 
 
 


2 comentarii: